Op het moment dat de vacature in TOOL2MATCH is geplaatst, kan je hier traffic op gaan genereren door externe mediabronnen in te gaan zetten. Je wil natuurlijk ook achterhalen wat deze mediabronnen vervolgens voor jou betekenen aan views en sollicitanten. Deze gegevens kan je allemaal achterhalen, door URL's uit TOOL2MATCH te halen waar codes van mediabronnen aan gekoppeld zijn. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.
Hoe werken de mediabronnen precies?
Op het moment dat jij handmatig een vacature gaat plaatsen op een externe mediabron, wil je kandidaten doorlinken naar een pagina waar ze relevante content gaan zien. Deel je bijvoorbeeld een organische LinkedIn-post? Dan heb je maar een klein stukje tekst die je kan invullen om kandidaten meer te vertellen over de vacature. Je wil vanuit daar dat kandidaten door klikken naar de volledige vacaturetekst, zodat ze de volledige omschrijving van de functie kunnen inzien.
In dat geval ga je kandidaten via een URL doorverwijzen naar een externe pagina. Deze URL kun je genereren vanuit TOOL2MATCH met als voordeel dat je hier een broncode aan kan koppelen. De URL krijgt dan bijvoorbeeld de volgende structuur: https://bedrijfsnaam.werkenbij.nl/vacature/75/vacaturenaam?utm_source=LinkedIn
Op het moment dat kandidaten op deze pagina landen herkent TOOL2MATCH de broncode in de URL en gaat de teller qua views voor deze mediabron bij deze vacature omhoog. Solliciteert de kandidaat dan ook nog eens vanuit deze mediabron? Dan wordt de mediabron ook aan de sollicitatie gekoppeld en kan je binnen de kandidaatkaart en op de Rapportenpagina terugzien dat er een kandidaat via die mediabron heeft gereageerd.
Op het moment dat er géén broncode in de URL staat op het moment dat een kandidaat solliciteert, komt de kandidaat binnen onder de mediabron "Overig". Hoe beter je de mediabronnen tijdens het verspreiden van de vacatures dus specificeert, hoe beter je kan achterhalen via welke mediabronnen kandidaten binnenkomen.
Hoe koppel je de broncodes aan de externe mediabronnen?
Stap 1. Open de pagina "Algemene vacature instellingen"
Klik vanuit het vacatureoverzicht door naar de vacature waar je het sollicitatieformulier van wil inrichten. Je komt automatisch binnen op de pagina "Algemene vacature instellingen". Op deze pagina kan je de URL's kopiëren waar de broncodes in zijn verwerkt.
Stap 2. Scroll naar het kader "Mediabronnen"
Scroll een stuk naar beneden tot je aan de rechterkant van het scherm het kader "Mediabronnen" ziet staan. Hier kan je de URL's aanmaken waar de broncodes in zijn verwerkt.
Stap 3. Selecteer de juiste mediabron
Klik op het drop down menu ‘Selecteer’ om een mediabron toe te voegen en klik vervolgens op het blauwe plusje.
De mediabron wordt nu toegevoegd aan de rij met mediabronnen. Staat de juiste mediabron er nog niet tussen? Dan moet je deze eerst aanmaken op de Settingspagina. Zodra deze hier eenmalig is toegevoegd, wordt de mediabron automatisch bij iedere vacature als optie getoond. Hoe je mediabronnen op de Settingspagina toevoegt, lees je in dit artikel.
Stap 4. Maak een koppeling tussen de externe mediabron en de juiste URL
Verwerk de URL per mediabron die je uit TOOL2MATCH kan halen op de externe mediabron. Je kan kiezen uit het kopiëren van 3 verschillende URL's/codes:
- URL naar sollicitatieformulier
- URL naar vacaturetekst
- QR-code
Welke URL/code je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de externe mediabron waar je op aan het plaatsen bent. Grofweg kan je de volgende standaarden aanhouden:
Ga je een vacature uitzetten op een jobboard? Kopieer de link naar het sollicitatieformulier. Je wil namelijk dat kandidaten na het lezen van de vacaturetekst op het jobboard, klikken op de button "Solliciteren" en dan direct in het sollicitatieformulier landen.
Je kopieert deze URL door op het linker blauwe icoon te klikken. De link wordt gekopieerd naar je klembord en kan nu eenvoudig worden invoegd bij een vacaturetekst of achter een sollicitatiebutton door deze te "plakken".
Ga je een vacature uitzetten op social media? Kopieer de link naar de vacaturetekst. Je hebt op social media namelijk niet veel ruimte voor tekst om de gehele functie te beschrijven. Je wil daarom met wat korte zinnen de aandacht van de lezer trekken om door te klikken naar de volledige vacaturetekst.
Kopieer de link naar de vacaturetekst door achter de mediabron op het middelste blauwe icoon te klikken. Ook deze link wordt gekopieerd naar je klembord en kan eenvoudig worden ingevoegd in het social media bericht door deze te "plakken".
Ga je een vacature uitzetten via een flyer? Download de QR-code. Je wil namelijk dat lezers niet de volledige URL hoeven over te nemen op het moment dat ze je flyer zien, maar dat ze eenvoudig een code kunnen scannen die ze doorstuurt naar de vacaturetekst.
Je download de QR-code door op het rechter blauwe icoon te klikken. Deze QR-code kan worden ingevoegd in de flyer, waardoor het meetbaar wordt om te achterhalen wat een bepaalde flyer voor je heeft gedaan.
Stap 5. De URL met broncode is gekoppeld en dan?
Op het moment dat de URL met broncode is gekoppeld, kan je achterover zitten en wachten tot de reacties binnenkomen. ;) In de tussentijd kan je natuurlijk de Rapportenpagina in de gaten houden om te kijken wat er op dit moment gebeurt op met de mediabronnen die zijn ingezet. Aan de hand daarvan, kan je weer stappen gaan ondernemen.
Was dit artikel nuttig?
Dat is fantastisch!
Hartelijk dank voor uw beoordeling
Sorry dat we u niet konden helpen
Hartelijk dank voor uw beoordeling
Feedback verzonden
We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren